A fost demisă conducerea maternităţii "Elena Doamna" din Iaşi

Data publicării:
AFISE MATERNITATE

În urma anchetei făcută la Iaşi de Ministerul Sănătăţii au fost depistate probleme grave de manangement în maternitatea unde un bebeluş s-a născut mort. Gravida se internase în maternitate în noaptea de 8 spre 9 septembrie, a primit asigurări că bebeluşul este perfect sănătos şi a stat în travaliu ore în şir, fără să fie văzută de vreun medic de specialitate. 

Cei 150 de angajaţi ai unităţii medicale sunt nemulţumiţi de decizia de miercuri, dar nu au precizat dacă vor relua seria de proteste. Cadrele medicale au protestat în faţa unităţii, protest care a fost susţinut şi pe Facebook. Reamintim faptul că unica instituţie cu reprezentanţi în cadrul Consiliului de Administraţie care a cerut demisia managementului maternităţii a fost Consiliul Judeţean Iaşi. Preşedintele instituţiei anunţă că va fi desemnată o persoană care va asigura interimatul până când va fi stabilită, prin concurs, noua conducere a spitalului. 

Doar 3 din cei 4 medici implicați în acest caz au fost sancționați administrativ, vor primi salarii mai mici cu 10% în următoarele 3 luni. Medicul șef de gardă a fost în concediu până acum, însă, cel mai probabil, atunci când comisia de disciplină se va reuni din nou, va aplica medicului aceeaşi sancţiune, şi anume de 10% pe 3 luni.    

Între timp, ancheta poliţiştilor şi a Colegiului Medicilor continuă în spital pentru a descoperi dacă medicii erau în spital în noaptea în care s-a petrecut incidentul şi în ce măsură a fost încălcată procedura. 

ACTUALIZARE ORA 16:35. Niciunul dintre membrii cu drept de vot ai Consiliului de Administraţie nu a dorit să facă declaraţii, însă surse din interiorul maternităţii susţin că au fost patru voturi pentru demiterea conducerii şi unul, cel al reprezentantului UMF, împotriva demiterii. 

Două ore a durat şedinţa Consiliului de Administraţie în care s-a hotărât demiterea managerului şi a directorului medical. Niciunul dintre membrii cu drept de vot nu a dorit să comenteze ce s-a petrecut în şedinţă. Doar liderul de sindicat din maternitate, Luminiţa Buzea, a ieşit nemulţumit: "Aţi reuşit. Nu mai avem conducere. - Sunteţi nemulţumită de decizie? - Foarte, foarte nemulţumită"

Deocamdată nu s-a decis cine va prelua interimatul. În perioada următoarea va fi organizat un concurs pentru ocuparea celor două posturi libere. Părinţii copilului mort sunt mulţumiţi de această decizie care se adaugă celei de diminuare salarială de 10 la sută, pe trei luni pentru medicii implicați.

"10 la sută din salariu reprezintă viaţa unui om?! Nu cred că reprezintă 10 la sută din salariu viaţa unui om. Sper să se revină asupra deciziei luatede domnii directori zilele trecute şi să se revină cu noi sancţiuni," a spus Constantin Ciobanu, tatăl bebeluşului. 

"Cum mi-a spus doamna asistentă de la sala de naştere, copiii se fac cu sânge şi cu durere. Acum să mai fie şi durerea lor, nu numai a mea," a spus Ioana Ciobanu, mama bebeluşului.

Comisia de Disciplină trebuie să se întrunească din nou pentru a decide ce sancţiune se impune în cazul medicului şef de gardă, pe care părinţii îl acuză că a lipsit din spital în noaptea de 8 spre 9 septembrie. În acest caz se mai desfăşoară o anchetă a Poliţiei şi una a Colegiului Medicilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri