A început admiterea de toamnă. Sunt locuri libere la buget la universităţile din Iaşi

Data publicării:
UNIVERSITATEA CUZA UNGHI

La Universitatea de Agronomie din Iași, sunt disponibile 232 de locuri, dar doar o mică parte dintre acestea sunt la buget. Așa că tinerii care vor să studieze agronomia vor fi nevoiți să plătească o taxă anuală de cel puțin 2.500 de lei.

"Pentru buget nu sunt atât de multe locuri, am avut o admitere bună în luna iulie, dar, datorită faptului că se înscriu la mai multe facultăți, la mai multe specializări, în urma înmatriculării au rămas și la buget 18 locuri, doar atât," a spus prof. univ. dr. Vasile Vântu, rector USAMV Iași.

Dar majoritatea candidaților nu se plâng. Decât să stea acasă, preferă să plătească taxa și să spere la rezultate bune în sesiune, ca să se poată muta pe un loc bugetat.

Universitatea Tehnică, în schimb, oferă peste 800 de locuri, iar mai mult de jumătate sunt locuri bugetate. În prima sesiune s-au ocupat locurile doar la 5 facultăți din cele 11.

Neculai Eugen Seghedin, prorector UTI Iași: "la licenţă, la acest moment, sunt libere un număr de 452 de locuri, iar la masterat un număr de 347. îi aşteptăm pe toţi cei care au trecut cu bine bacalaureatul şi pe cei care vin din promoţii mai vechi, să îşi depună dosarele de candidatură."

Cele mai multe locuri, peste o mie, sunt la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", unde înscrierile vor avea loc până pe 25 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri