Absenteismul, o problemă în şcolile ieşene. În primul semestru s-au înregistrat peste 1.600.000 de absenţe

Data publicării:
ELEVI HOLBOCA 1 170314

"Din 21 de elevi câţi ar trebui să fie prezenţi sunt prezenţi atâţia, lipsesc vreo 7 dintre ei. Deci, cam o treime din numărul elevilor. Uitaţi, băncile sunt goale," spune un profesor. Iar situaţia de astăzi este una fericită pentru că, de multe ori, profesorii de la şcoala Ion Neculce din Iaşi găsesc săli de curs mai mult goale. Numai în primul semestru, elevii de aici au adunat aproape 16 mii de absenţe nemotivate.

"Au fost şi stuaţii când au fost să zicem 8 în clasă sau 9 în clasă şi atunci nu poţi să treci la lecţie nouă," a spus Lucian Cojocaru, profesor de matematică la Şcoala ''Ion Neculce'' Iaşi.

Iar, de la an, la an situaţia se înrăutăţeşte. Motivul - sărăcia.

Irina Frunză, directorul Şcolii ''Ion Neculce'' Iaşi: "De patru ori a crescut numărul de absenţe pe semestrul I comparativ cu anul 2011-2012. Din motive de lipsă a hranei, lipsă a îmbrăcămintei, mai ales în perioada de iarnă când săracii veneau prin rotaţie la şcoală."

Şi la Liceul Tehnologic din Holboca, din cauza numărului mic de elevi care vin la cursuri şi a rezultatelor tot mai slabe obţinute la examene, unitatea urmează să fie comasată.

"Sunt elevi care provin din familii defavorizate, copii din familii care au părinţii plecaţi în străinătate," au explicat Mihaela Vatamanu, profesor de limba română la Liceul Tehnologic din Holboca. 

În primul semestru al acestui an şcolar, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 1,6 milioane de absenţe. 900.000 dintre ele sunt nemotivate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri