Absolvenții cu medii de zece au fost recompensați cu bani de la Ministerul Educaţiei 

Data publicării:
decari premiati 1

Cei 18 elevi care au luat 10 la Evaluarea Naţională, precum şi cei 14 liceeni care au obţinut note maxime la bacalaureat au fost premiaţi de ministerul Educaţiei prin intermediul reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar. Pe lângă diplome, absolvenţii de gimnaziu au primit câte 2.000 de lei, iar tinerii care au luat cu zece examenul de maturitate au primit câte 3.000 de lei. Pentru performanța lor, elevii ieșeni au fost felicitați în mod special de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Elevii de elită ai Iașiului s-au declarat impresionaţi de ceremonia de premiere

"Cred că este o inițiativă frumoasă, un gest care încurajează elevii și practic o răsplată a muncii noastre," a spus Cosmina Maria Crăiniceanu, absolventă a Colegiului Național „Emil Racoviță".

Beatrice Panaite, absolventă a Colegiului Național „Costache Negruzzi": "Cred că este una favorabilă pentru elevii de liceu cât și pentru cei de gimnaziu, pentru a-i îndemna să continue pe aceeași linie și să-și urmeze visele."

Maria Lucreția Dumitaș, absolventă a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri": "În spatele unui zece nu stă neapărat foarte foarte multă muncă, cât un program destul de bine echilibrat și muncă și odihnă și distracție așa încât rezultatul la final este unul frumos și roditor."

Iaşiul s-a clasat pe prima poziţie în topul naţional al mediilor de 10 la examenul de bacalaureat şi pe locul trei pe ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea la examenul de maturitate. "Aș vrea să felicit elevii în primul rând, să felicit pe profesorii lor, pe directorii acestor școli și părinții care au bucuria de a trăi asemenea clipe," a spus Camelia Gavrilă, inspector șef la IŞJ Iași.

La Iaşi, promovabilitatea la Evaluarea Naţională de anul acesta a fost de 72,92%, iar la bacalaureat de 74,75 la sută.

CITEŞTE ŞI:

ADMITERE LICEU 2014 Colegiul National in top 10 licee cu cea mai 

Unii copii nu au vacanta Elevii Colegiului Vasile Adamachi Iasi 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri