Academie de IT la Iaşi. Cursurile sunt atât pentru începători cât şi pentru avansaţi

Data publicării:
HACKER IT

Academia de IT din Iaşi va putea instrui lunar câte 200 de persoane. Cursurile pentru cei care deja lucrează în domeniu durează 100 de ore, în timp ce pentru începători specilizarea poate dura şi 600 de ore.

"Cursurile pentru începători se adresează celor care au o bază matematică solidă şi o logică solidă. Aceşti cursanţi vor putea într-un termen foarte scurt să înveţe o tehnologie nouă care are la bază matematică şi logica şi în foarte scurt timp să devină programatori buni," a explicat Cristi Pascal, co-fondator Academia IT.

Trainerii din cadrul Academiei provin din companiile locale de IT, iar la finalul studiilor cursanţii vor fi ajutaţi să-şi găsească şi un loc de muncă în domeniu.

"Ţinem legătura cu toate companiile de IT din Iași, cel puțin cu un eșantion reprezentativ de companii, suntem printre un bazin de recrutare, deci oricum ţinem legătura şi chiar o să-şi prezinte oferte de lucru în cadrul cursurilor," a adăugat Radu Şoimu, co-fondator Academia IT.

Pentru că tot mai multe companii de IT îşi deschid sedii în Iaşi, specialiştii spun că este tot mai mare nevoia de informaticieni.

"Vorbim de peste o mie de oameni care vor fi angajaţi în acest an, oameni care nu sunt pe piaţă în momentul de faţă, deci lipsesc cel puţin o mie de oameni," a mai spus Cristi Pascal, co-fondator Academia IT.

Salariul unui informatician debutant este de 700 de euro, dar după primul an poate ajunge la 1.500 de euro. În Iaşi sunt în prezent 6.000 de angajaţi în acest domeniu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri