ACL va iniția o moțiune de cenzură. Decizia a fost luată la Iași de grupurile parlamentare PNL și PDL

Data publicării:
blaga

800 de membri PNL si PDL s-au reunit în Sala Teatrului Național din Iași pentru a discuta cu liderii de la centru ai celor două partide. Cu acest prilej, primarii aleși în 2012 pe listele celor două formațiuni politice au dat asigurări ca nu se vor folosi de Ordonanţa de Urgenţă care le da voie să migreze în alte partide.

"Tot s-a vorbit despre de această Lege a migrației, a traseismului politic. Noi o criticăm și am criticat-o peste tot. Este un exemplu tipic de atac la statul de drept marca PSD," a declarat la Iaşi Vasile Blaga, preşedintele PDL. 

În faţa celor prezenţi, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, se va ocupa de reprezentarea României: "Președintele tebuie să reprezinte România în așa fel încât să fim acceptați nu de o țară de undeva din Estul Europei, care încă nu e pregătită pentru Schengen, care nu e pregătită încă pentru euro, care este încă de categoria a doua."

După întâlnirea cu membrii delegaţiilor permanente ale PNL şi PDL Iaşi, Klaus Iohannis și Vasile Blaga s-au întâlnit şi cu grupurile parlamentare ale celor doua partide și au pus la punct priorităţile noii sesiuni parlamentare.

"Vom avea moţiune de cenzură. Tema concretă a moţiunii de cenzură va fi discutată în conducerea Alianţei Creştin Liberale," a mai spus Klaus Iohannis.

"O moţiune de cenzură, în primul rând, este un semnal politic foarte clar pe care il dăm. Dacă pesediştii sunt corecţi cu ei înşişi şi dacă tema va fi cea pe care dumneavoastră aţi enunţat-o, atunci ar trebui să treacă," a adăugat Vasile Blaga, președintele PDL.

E nevoie de cel puțin 144 de parlamentari pentru inițierea unei moțiuni de cenzură, adică o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor. PNL și PDL au 186 de aleși. Însă pentru ca Guvernul să fie demis sunt necesare cel puțin 288 de voturi. Dacă moțiunea este respinsă, parlamentarii care au semnat-o nu mai pot iniția, în aceeași sesiune, o alta, cu excepția situației în care Guvernul își angajează răspunderea asupra unui act.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri