Acţiuni de amploare ale poliţiştilor ieşeni

Data publicării:
control rutiera politist noaptea 3-1


Este şi cazul unor societăţi din localităţile Tătăruţi şi Heleşteni, unde poliţiştii au găsit ţigări şi produse de panificaţie pentru care patronii nu au putut arăta documente de provenienţă. În total, au fost aplicate 96 de amenzi, doar în Paşcani şi împrejurimi. Sancţiuni au fost date însă şi de poliţiştii din Hârlău, care au făcut controale în 19 magazine.

Au fost acţiuni şi în rândul şoferilor. În Paşcani, au fost reţinute trei permise de conducere. C. Constantin, de 33 de ani, din comuna Stolniceni-Prăjescu, este unul dintre cei care au rămas fără permis după ce a decis să se urce la volan băut şi apoi să depăşească şi limita de viteză din localitate. Poliţiştii l-au reperat în comuna Cristeşti, pe unde circula cu maşina cu viteza de 90 km/h. Testat cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,11 mg/l alcool pur în aerul respirat. Tânărul a fost sancţionat contravenţional şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 zile.

În Târgu Frumos, un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţişti la Sârca circulând cu o maşină neînmatriculată. Sancţiuni au fost aplicate şi în municipiul Iaşi. În noaptea de sâmbătă spre duminică, un bărbat de 47 de ani din comuna Comarna a fost prins conducându-şi maşina pe şoseaua Nicolina deşi era băut – testele au indicat o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge. Tot la Iaşi, sâmbătă, V. Ciprian, de 31 ani, a fost prins conducând o maşină fără să aibă permis auto. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri