ACTUALIZARE. Gabriel Surdu, exclus din PDL după numirea lui pe postul de viceprimar al Iașiului

Data publicării:
poza gabriel surdu

 

Consilierul local PDL își va prelua începând de vineri, 28 martie, atribuțiile de viceprimar al municipiului Iași. Postul a devenit vacant după ce ieri liberalul Marius Dangă și-a depus demisia

ACTUALIZARE 11.30: „Conducerea Partidului Democrat Liberal a decis excluderea din partid a domnului Gabriel Surdu, președinte interimar al PDL Iași, pentru nerespectarea deciziilor partidului privind alianțele și colaborările politice la nivel local.

PDL nu poate fi părtaș la proasta administrare a județului Iași de către administrația locală și județeană, compusă din PSD și PNL,” se arată într-un comunicat al Departamentul de comunicare al PDL.

ACTUALIZARE 12.15: În urma excluderii lui Gabriel Surdu din PDL, numele vehiculate pentru ocuparea funcției de președinte al PDL Iași sunt Cristina Dobre și Dumitru Oprea. 

Cu 20 de voturi pentru din totalul de 27, Gabriel Surdu a fost ales viceprimar al municipiului Iaşi. Imediat după încheierea şedinţei de Consiliu Local, Gabriel Surdu a aflat că a fost exclus din Partidul Democrat Liberal. Democrat liberalii au trimis un comunicat prin care anunţau excluderea din partid a lui Gabriel Surdu care ocupa și funcția de preşedinte al filialei municipale din partid. Motivul este acela că odată cu acceptarea funcţiei de viceprimar, Gabriel Surdu ar fi făcut alianţă cu PSD , pe care PDL Iași în ansamblul său nu o agreează.

„Nu, nu am nicio declaraţie până nu se lămureşte nu am nicio declaraţie. - Dar aţi vorbit cu colegii dumneavoastră, ce v-au zis? - Deocamdată nu am nicio declaraţie de dat pentru că nu am ce să declar,” a spus Gabriel Surdu la aflarea veștii că a fost exclus din PDL chiar de la reporterul Digi24 Iași. 

„Discuţia a avut loc astăzi dimineaţă într-o audio-conferinţă naţională pe care o organizează PDL central cu toate judeţele. Şi i s-a spus, încă o dată, din câte am înţeles, că pasul făcut în zona aia este total interzis,” a spus Dumitru Oprea, prim-vicepreşedinte PDL Iaşi.

Liberalul Marius Dangă şi-a depus demisia la secretariatul Consiliului Local miercuri după-amiază, iar în cadrul şedinţei de joi s-a luat act de această demisie.

„Îmi pare rău de domnul Dangă pentru că el a fost un viceprimar cu care m-am înţeles foarte bine, a fost aplecat pe proiecte şi a fost un om echilibrat în consiliul local şi a făcut parte din echipa noastră, s-a integrat foarte bine în echipa Primăriei Municpiului Iaşi dar din decizia pe care a luat-o domnul Adomniţei el şi-a dat demisia şi nu are ce să facă, face parte dintr-un partid,” a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

„PSD-UL, prin tot ce a făcut la nivel naţional, ne-a împins în afara USL-ului. Prin ieşirea noastră din USL e ca un divorţ în familie. După ce două persoane au divorţat, soţia sau soţul nu poate să zică că el continuă familia. Familia s-a destrămat, fiecare pe calea lui,” a declarat Marius Dangă, fostul viceprimar al municipiului Iaşi.

În acest moment, PSD are 13 consilieri din cei 27 din consiliul local și mai are nevoie de voturi de la alte partide, PDL sau PP DD pentru a controla majoritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri