ACTUALIZARE. Trei dosare penale după revolta de la Pungeşti 

Data publicării:
revolta pungesti

Compania Chevron a confirmat printr-un comunicat că a început să-şi transporte echipamentele în zona în care va demara operaţiunile de exploare a gazelor de şist. Reprezentanţii companiei precizează însă că toate componentele vor fi asamblate la faţa locului şi testate pentru siguranţă, iar apoi vor începe si activitățile de foraj.

De altfel, Chevron a anunțat, în același comunicat, că a obținut avizele de mediu și aprobările necesare demarării activităților de explorare, asigurându-i pe localnici că lucrările vor fi făcute în deplină siguranță.

Deocamdată, la Pungești, situația este sub control. De dimineață, în zonă au venit 20 dube de la Poliţie şi Jandarmerie, pentru a împiedica o eventuală încăierare între protestatari şi reprezentanţii Chevron.

Însă, în timp ce muncitorii de la Chevron au început deja lucrările de montare a sondei, localnicii încearcă să stabilească un nou plan de luptă.

Primele proteste împotriva explorării gazelor de șist în comuna vasluiana au început în urmă cu 5 luni.

ACTUALIZARE ORA 12.00

Polițiștii au deschis trei dosare penale pentru distrugere. 

„În această dimineață, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui au fost primite 3 sesizări cu privire la comiterea infracțiunilor de distrugere, fapte comise pe raza localității Armășoaia, comuna Pungeşti, în noaptea de 17/18.03.2014.

Conducătorii de la 3 autovehicule aparținând unor societăți de transport, care se deplasau pe DJ 159, din direcția Armășoaia către Pungești, au sesizat faptul că persoane necunoscute au aruncat cu pietre, distrugând astfel: la un autovehicul parbrizul, la cel de-al doilea geamul lateral de la portiera dreapta, iar la al treilea parbrizul și suportul de protecție de la oglinda laterală dreapta,” se arată într-un comunicat emis de IPJ Vaslui. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri