Administratori de bloc din Iași, amendați pentru calcularea greșită a întreținerii 

Data publicării:
AVIZIER INTRETINERE

În ultima săptămână, cinci asociaţii de proprietari au fost amendate pentru că nu au repartizat corect cheltuielile cu încălzirea, iar unii administratori nici măcar nu aveau angajată o persoană atestată pentru administrarea imobilelor. Valoare amenzilor aplicate de Corpul de Control al Primăriei este de 5.000 de lei. 

„Unde nu se respectă legea, aşa cum am spus de fiecare dată, ordinul ANRSC nu este căut de noi, decizia de uniformizare a modalităţii de încălzire a unui imobil este o lege nu este decisă de noi. Prin urmare, legea trebuie respectată indiferent cum te numeşti,” a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

Furnizorul de căldură a adunat numeroase reclamaţii în iarna care tocmai s-a încheiat.

„Am identificat circa 115 cazuri de proprietari, unde costurile cu încălzirea nu sunt repartizate corect, sunt repartizate cu încălcarea prevederilor legale. În mare parte, este vorba de defalcarea costurilor cu încălzirea spaţiilor comune doar locatarilor rămaşi racordaţi la sistemul centralizat de încălzire,” a explicat Ana Maria Icătoiu, directorul comercial al Dalkia Iaşi.

Locatarii spun că asociaţiile de proprietari îşi fac propriile legi şi nu oferă explicaţii atunci când li se cer.

„Cu 25-30 de lei vechi. Mi s-a spus că aşa le vine şi lor de mai departe nişte ordine,” a spus un ieșean.

„Au scumpit-o regiile autonome, furnizorii, nu ne dăm seama. - Cam cu cât aţi avut facturi mai mari? - În comparaţie cu anul trecut, cam cu 40%,” explică un cetățean. 

Facturile pe luna februarie variază între 117 lei pentru o locuinţă de 30 de metri pătraţi şi cel puţin 240 de lei pentru apartamentele de 3 camere sau mai mari.>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri