Adopția, îngreunată de legi și de pretenții. În Iași, pe lista de așteptare sunt acum aproape 50 de familii

Data publicării:
COPIL CENTRU ABUZAT FARA CHIP

La discuţia cu părinţii care vor să adopte un copil a participat şi Gabriela. Acum 6 ani s-a hotărât să înfieze un copil. "La început trebuie depusă cererea. Şi intrăm pe lista de aşteptare. În acest moment se fac cursuri de părinţi adoptori, o mie şi una de hârtii, acte, caracterizări de la vecini, de la locul de muncă, venituri," povesteşte mama adoptivă.

Au trecut doi ani până a reușit să înfieze un băiețel. Pentru că mai avea o surioară într-un centru de plasament a decis să o adopte și pe aceasta. Dar în acest caz au trecut mai bine de doi ani și procedurile de adopție încă nu s-au încheiat. "În comparaţie cu băiatul, la fată a mers mult mai greu. Deci şi în instanţă am fost chemaţi de două ori. Noi ne-am dorit un copil mic pentru că altfel se integrează şi copilul în familie, altfel îl vezi şi tu cum creşte," spune tânăra.

Evaluările, atestatul, dar şi avantajele şi dezavantajele adopţiei unui copil cu o vârstă mai mare de cinci ani sunt câteva din lucrurile pe care cei prezenţi la discuţie au vrut să le clarifice. "La nivelul judeţului Iaşi există pe lista de aşteptare un număr de aproximativ de 49 de familii," a spus Manuela Amariei, şef Serviciul de Adopţii de la DGASPC Iaşi.

Conform statisticilor, cu cât părinţii adoptivi vor copii de vârstă mai mică, cu atât aşteptarea e mai lungă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri