Afaceri din traficul cu migranţi. Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră

Data publicării:
IMG1 3

Membrii grupului, format din 5 cetăţeni români şi din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 20 şi 52 ani, aveau rolul de a prelua imigranţii intraţi în România de pe teritoriul Republicii Moldova şi de a-i transporta până la frontiera de vest, primind în schimbul activităţii infracţionale sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 euro pentru fiecare persoană transportată.

Pentru continuarea cercetărilor, persoanele au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.  Din cercetările efectuate, s-a stabilit că cei şase imigranţi sunt cetăţeni afgani (doi adulţi şi trei minori) şi un iranian.

Asupra membrilor grupului şi în autoturisme au fost descoperite 14 telefoane mobile, diferite înscrisuri în legatură cu cauza, precum şi diverse sume în bani (9.550 de euro, 1.450 de dolari americani, 310 lei şi 5.000 de lei moldoveneşni).  Autoturismele, în valoare de 9400 euro, şi bunurile descoperite au fost ridicate în vederea confiscării.

La finalizarea cercetarilor cei sase imigranti au fost conduşi şi predati la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru solicitanţii de Azil Rădăuţi.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.–Serviciul Teritorial Iaşi, în vederea documentării întregii arii infracţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri