Aglomerație la buletine înaintea alegerilor. Numărul cărților de identitate eliberate s-a dublat

Data publicării:
coperta aglomeratie buletine

Angajaţii Direcției de Evidenţă a Persoanelor Iași lucrează în ritm alert în aceste zile. Dacă în mod normal, carțile de identitate erau eliberate după 30 de zile de la înregistrarea cererii, acum actele sunt gata în regim de urgență.

”Dacă nu era, probabil, cu alegerile mai trebuia să mai fi aşteptat câteva zile. Un moment fericit pentru mine că l-am luat cu câteva zile mai devreme,” a spus un ieșean.

”L-am depus pe 21 august şi l-am scos acum pentru votare. Mergem la vot.”

”L-am depus pe data de 7 şi trebuia să vin pe 7, dar am venit mai devreme pentru că duminică am nevoie de el pentru votare.”

Dacă în mod normal se eliberează aproximativ 300 de cărți de identitate pe zi, acum, numărul a ajuns la 600.

”Merge repede. Sperăm ca în jumătate de oră să terminăm. Nu e neapărat pentru alegeri. Îmi trebuie acel act. Oriunde te duci, îţi trebuie buletinul,” a explicată o persoană aflată la rând.

”Am depăşit cu mult estimările noastre. Până în acest moment fiind în lucru, numărul total de cărţi solicitate aproape 9.000. Fiind eliberate până în acest moment aproape 7.000,” a explicat Renata Marin, șefa Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Iaşi.

Reprezentanţii Direcţiei de Evidență a Persoanelor se aşteaptă ca numărul cărţilor de identitate eliberate de la 1 octombrie până la alegeri să depăşească 10.000. Pentru ca toți solicitanții să primească documentele în timp util, instituția are un program special pentru public. Sâmbătă, 1 noiembrie, se lucrează între orele 8:00 şi 16:00, iar duminică de la ora 8:00 şi până la ora 21:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri