Aglomerație la ghișeele Fiscului. Pe 26 mai expiră termenul de depunere a declarațiilor pe venit

Data publicării:
finante examene functionari 1

Zeci de persoane au aşteptat la ghişeele Fiscului pentru a-şi depune declaraţii pe venit. Mulţi şi-au pierdut răbdarea, mai ales că erau nevoiţi să treacă pe la mai multe ghişee. "La acest rând stau de aproximativ jumătate de oră, am mai stat şi al alte rânduri tot 20 de minute. Trebuie să mai deschidă alte ghişee, nu ştiu, să nu se facă pe străzi, să facă probabil cine are 5 PF-uri să facă rânduri separate, nu ştiu," consuideră un contribuabil.

În fiecare an, se formează cozi la ghişee, pentru că foarte mulți vin aproape de expirarea termenului limită.

Ultima zi pentru depunere a declaraţiilor pe venit este 26 mai. După această zi se aplică sancțiuni cuprinse între 50 şi 500 de lei. "Ar trebui să depună declaraţia privind veniturile realizate până pe data de 26 mai anul acesta aproximativ 18.000 de contribuabili persoane fizice. Până în prezent, s-au prezentat la ghişeele noastre aproximativ 11.000 de contribuabili, deci cam în jur de 60 la sută," a declarat Maria Ţăran, purtător de cuvânt Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi.

Formularul 200 trebuie depus de persoanele care au realizat venituri din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, dar şi cei care au venituri din drepturi de proprietate intelectuală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri