Ajutor pentru refugiaţi. Elevii unui liceu din Iaşi au demarat o acţiune umanitară

Data publicării:
actiune umanitara biciclisti

Aproximativ 50 de persoane au pedalat în scop caritabil. Acestea s-au alăturat grupului de 24 de elevi de la Liceul de Informatică din Iaşi, iniţiatori ai unui proiect de solidaritate pentru refugiaţii din Ucraina. Liceenii vor să adune cât mai multe fonduri pentru cei care fug din calea războiului.

Ioana Trincă, voluntar: "nu este foarte bine promovată la noi solidaritatea, mai ales că este foarte mult mediatizată problema refugiaţilor în ultima perioadă şi lumea este puţin reţinută. Încercăm să le tragem un semnal de alarmă. Pentru o problemă care este la nivel naţional şi chiar la nivel mondial."

Timp de jumătate de oră, cicliştii au parcurs traseul Fundaţie - rond Agronomie, iar la sfârşit au scris mesaje pentru cei din Ucraina.

"Pedalez pentru solidaritatea cu refugiaţii din Ucraina."

"Este foarte important deoarece toţi aceşti refugiaţi din Ucraina sunt şi ei oameni ca noi şi au nevoie să aibă o viaţă mai bună," au spus voluntarii.

Tinerii voluntari nu se află la prima acţiune umanitară făcută pentru refugiaţii din Ucraina. În urmă cu trei săptămâni, elevii au fost la Măgura Ilvei, din judeţul Bistriţa Năsăud, pentru a amenaja o casă pentru familiile celor care au părăsit teritoriul ucrainean.

Clara Prisacariu, voluntar: "sunt foarte mulţumiţi de ceea ce a ieşit acolo şi noi, de asemenea, suntem mândri că locul unde locuiesc este amenajat de către noi. Am dat cu vopsea, am strâns lemnele, le-am tăiat, le-am aranjat. A fost super. Noi am încercat să le oferim aici un cămin. Sperăm să se integreze în societate. Ăsta este scopul nostru. Să îi ajutăm să se integreze la noi."

"Organizăm şi o serie de activităţi cu scop caritabil. Vrem să strângem donaţii, ajutoare, să sensibilizăm opinia publică în legătură cu problema acestor persoane refugiate din Ucraina," a spus şi Ana Maria Ghiban, coordonator proiect.

La acţiunea de miercuri s-au strâns aproximativ 500 de lei. Voluntarii doresc ca proiectul să fie unul de durată, iar printre ajutoarele pe care vor să le ofere, se numără şi cărţi în limba română, rechizite deoarece copiii vor urma cursuri în şcolile româneşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri