Aleşii locali întârzie depunerea declaraţiilor de avere şi de interese

Data publicării:
cj iasi

Consilierii județeni care au depăşit termenul limită pentru depunerea declarațiilor de avere și de interese invocă drept principală scuză faptul că au un program foarte încărcat. Un alt impediment, spun ei, a fost chiar data termenului limita.

15 a fost sâmbătă...aaa, duminică. Deci dacă a fost duminică, sigur ultima zi a fost nelucrătoare. Știți, nu are rost să ne scuzăm, dar așa, în trecere, dacă luăm programul meu zilnic el depășește 12-13 ore, a spus consilierul judeţean Constantin Şerban.

Directorul Ateneului Iaşi, consilierul judeţean Liviu Brătescu, a dat şi el vina pe lipsa de timp: Știam de termenul acesta numai că din cauza stagiunii de teatru care se află în plină desfășurare la noi nu am reușit, dar voi face lucrul acesta în cursul zilei de astăzi.


În cazul aleșilor care nu-și fac publică averea, Agenţia Națională de Integritate poate declanşa propria procedură de evaluare. Noi, Consiliul Județean, trebuie să trimitem aceste copii după declarații de avere  către Agenția Națională de Integritate în termen de 10 zile, adică până pe 25 iunie, după care, în cazul în care 

nu au depus la registratura Consiliului Județean noi le trimitem o adresă prin care le solicităm un punct de vedere, de ce nu au trimis acele declarații de avere, a declarat Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Iași.

Legea prevede și sancțiuni pentru cei care nu respectă obligația de a-și depune declaratiile de avere. Consilierii pot fi amendați de Agenția Națională de Integritate cu sume cuprinse între 50 și 2.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri