Amenzi pentru nesortarea gunoiului. Un nou regulament prevede sancţiuni între 100 şi 300 de lei

Data publicării:
PUBELE RECICLARE

Locuitorii Iaşiului care aruncă gunoiul la întâmplare vor fi amendaţi odată cu intrarea în vigoare a noului regulament de salubrizare. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică, este postat şi pe internet, pe site-ul primăriei, și va fi suspus aprobării la prima ședința de consiliu local din luna februarie.

Concret, orice ieșean care va fi prins că aruncă un recipient din plastic, de exemplu, într-un alt container decât cel distinct înscripționat pentru plastic, va plăti o amendă de minim 100 de lei, dar care poate ajunge şi până la 300 de lei. Locuitorii din Iaşi spun că sunt de acord cu sancțiunile anunțate.

”Foarte bine, să se prevadă amenzi foarte dure, că așa e corect.”

” Să pună containere speciale și pentru sticlă, de exemplu, că și sticla o aruncă lângă peturi și hârtie, cum se face în țările civilizate, hârtia de-o parte, pet-ul de-o parte.”

Persoanele care nu au, însă, în zona în care locuiesc containere care să le permită selectarea deșeurilor, nu vor fi sancţionate.

Ana-Maria Șchiopu, șeful Biroului de managment al mediului în cadrul Salubris S.A.: ”Regulamentul de salubritate prevede, în primul rând, o atenție deosebită acordată colectării selective a deșeurilor. Este și un plan de amenzi, iar cel care pune în practică acest plan este primăria municipiului Iași, deci consiliul local, împreună cu poliția locală.”

Reprezentanții Salubris s-au angajat ca, până la sfârșitul anului, să modernizeze stațiile de colectare a gunoiului din oraș, să cumpere mașini noi și să schimbe pubelele din cartiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri