Anchetă la Spitalul din Bacău. Un pacient cu probleme psihice și-a atacat colegii de salon

Data publicării:
ambulanta bc

Incidentul s-a petrecut chiar în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Bacău. Martorii au povestit că un pacient, în vârstă de 50 de ani, a devenit brusc agresiv şi i-a atacat pe colegii din salon. Lovit la cap, unul dintre ei a murit pe loc.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, fapt prevăzut de articolul 88 Cod Penal. În momentul de faţă se pune problema existenţei discernământului, în ceea ce priveşte persoana suspectată de săvârşirea faptei. Pentru acest motiv a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice," a declarat Lucian Ciuche, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Personalul medical de gardă trebuie să dea acum explicaţii, mai ales că agresorul a fost internat în Secţia de Psihiatrie tocmai din cauza comportamentului violent, motiv pentru care acesta trebuia să fie izolat de restul pacienţilor.

"Verificăm tot ce înseamnă activitatea profeională în privinţa pacienţilor, cum se asigură primirea pacientului, bolnavului psihic, cum se face izolarea şi supravegherea acestuia, dacă este respectată capacitatea de ocupare a paturilor din spital în funcţie de numărul de pacienţi, responsabilităţile fiecărui cadru medical specificate în fişa postului conform normelor în vigoare," a declarat Anda Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al DSP Bacău.

Cel de-al doilea bărbat rănit în urma atacului este în stare gravă. "Conducerea spitalului a dispus o anchetă preliminară pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs acest incident. Pacientul se află internat în sectia de neurochirurgie, terapie intensivă, este stabil hemodinamic, dar este monitorizat de medicii de la terapie intensivă," a spus Geanina Pricopie, directorul medical SJU Bacău. 

Între timp, agresorul a fost încătuşat şi transportat cu o ambulanţă la Spitalul Socola din Iaşi, unde va fi izolat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri