Aparatură medicală distrusă la Spitalul de Urgenţă Bârlad din cauza unui şoc de curent

Data publicării:
SPITALUL MUNICIPAL BARLAD

 

Avariat a fost și un aparat de la Radiologie, însă norocul este că în unitatea medicală mai există unul, care, însă, va fi suprasolicitat. Șocul de curent a ars zeci de neoane, a afectat rețeaua de calculatoare dar și un aparat de furnizare a apei.

Pagubele nu au fost încă estimate, pentru că spitalul așteaptă verdictul de la firmele care asigură service-ul echipamentelor. Abia apoi vor fi cerute despăgubiri companiei E.ON.

Scurtcircuitul din rețeaua electrică a afectat blocul operator și secțiile de terapie intensivă, dializă și radiologie. Din cauza șocului de curent, zeci de echipamente medicale au cedat.

„Instalaţia radiologică a fost afectată prin arderea mai multor siguranţe. Am luat legătura cu firma de service care asigură repararea şi verificarea acestei instalaţii,” a explicat George Morcov, inginer la Spitalul Municipal Vaslui.

„Au fost solicitate firmele de service şi, bineînţeles, E.ON care a primit toată această evaluare din partea noastră şi aşteptăm să vedem în ce măsură vom recupera eventualele pagube în urma evaluării,” a declarat Gabriela Daniş, director medical la Spitalul Municipal Bârlad.

Reprezentanţii companiei de electricitate îşi recunosc vina şi se angajează să ofere despăgubiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri