Au făcut echipă pentru o cauză nobilă. Zeci de rugbişti şi pompieri din Iaşi au donat sânge

Data publicării:
DONATORI SPORTIVI

Angajații Centrului de Transfuzii au prelut donatorii de la prima oră a dimineții. 32 de sportivi din echipa de rugby a Iașului și 30 de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au mers să doneze sânge.

"Fac un gest pentru echipa noastră, am venit aici să facem și noi un gest frumos pentru Iași."

"Ca pompier îmi doresc întotdeauna să fiu în sprijinul cetățeanului și campaniile de donare de sâmge sunt un prilej pentru noi să îi ajutăm pe ceilalți aflați la necaz," au spus donatorii. 

Sportivii și pompierii au vrut astfel să încurajeze şi alte persoane care pot dona sânge să meargă şi să ajute pacienţii care au mare nevoie de transfuzii.

Dan Codreanu, antrenorul echipei de rugby: "Suntem o echipă universitară, cultivăm valorile morale ale societății și oamenii au nevoie de noi și noi avem nevoie de oameni, este foarte simplu."

Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iași: "Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași a ales și astăzi să salveze vieți, altfel decât o fac la intervenții, donând sânge. Considerăm că efortul pe care îl depunem astăzi pentru noi este minim, dar poate salva viața cuiva aflat în dificultate."

Zilnic, Centrul de Transfuzii preia câte 40-50 de donatori. Prea puţini, spun reprezentanţii centrului, care susţin că au fost numeroase cazurile în care, din lipsa sângelui, medicii au fost nevoiţi să amânate operații.

"Nevoia de sânge este în permanență și pentru a putea face față tuturor solicitărilor de la spitale trebuie ca zilnic la centrul de tranfuzii să se prezinte cel puțin 100 de persoane care să și reușească în cele din urmă să doneze," a explicat Lavinia Scripcaru, directorul Centrului de Transfuzii Sangvine din Iași.

Centrul de Transfuzii din Iași este deschis de luni până vineri, între orele 07.00- 14.00. Donatorii primesc pentru gestul lor tichete de masă în valoare de 65 de lei, gratuitate pe mijloacele de transport în comun în ziua donării şi o zi liberă de la serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri