Au început înscrierile la grădiniță. În Iași sunt disponibile 2.000 de locuri în 42 de grădinițe

Data publicării:
Inscrieri la gradinita3

Pentru anul şcolar 2014 - 2015 în municipiul Iaşi sunt libere aproximativ 2.000 de locuri în cele 42 de grădiniţe de stat. La acestea se adaugă alte 600 de locuri la unităţile şcolare particulare. Cum cererea este deja mai mare decât oferta, directorii de grădinițe vor avea de analizat fiecare dosar pentru a decide ce copii vor fi admiși.

„Prioritate au copii care aparţin grădiniţei, care sunt sunt în circumstripţia grădiniţei, care au un frăţior în unitate, care au trei ani la 15 septembrie. - Ce se va întâmpla dacă corespund acestor cerinţe dar nu veţi avea locuri? În funcţie de vârstă. - Pe cei mai măricei îi vom admite la grădiniţă iar ceilalţi vor rămâne pentru anul următor,” a explicat Ghena Acatrinei, directorul Grădiniței cu program prelungit numărul 12 din Iași. 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Iași se confruntă tot mai des cu probleme legate de numărul foarte mare al solicitărilor pentru anumite unități de învățământ. Unii directori de grădiniţe spun că ar avea nevoie de cel puţin două grupe în plus pentru a acoperi toate solicitările.

„La grădiniţe ca de obicei va fi, estimăm o confruntare cu deficitul locurilor, faţă de dorinţa părinţilor, la grădiniţele cu program prelungit. E un aspect care se află şi în atenţia municipalităţii. Am discutat în repetate rânduri că e nevoie de a mai construi încă trei, patru grădiniţe pentru a reuşi să absorbim toate solicitările,” a spus Camelia Gavrilă, inspector general al ISJ Iaşi.

„Ţine foarte mult de modul de organizare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean. În anii precedenţi am pus la dispoziţie, bineînţeles, şi cu acordul dumnealor şi săli de clasă din unele şcoli generale tocmai pentru a putea satisface necesarul de şcolarizare pentru anul 2014 - 2015,” consideră Mihai Chirica, viceprimar al municipiului Iaşi.

Dosarele de înscriere trebuie să conțină un formular tip, copie după certificatul de naștere al copilului, copie după documentele de identitate ale părinților, adeverință de salariat pentru ambii părinți, fișă medicală completată de medicul de familie și rezultatele analizelor medicale solicitate de grădiniță. Dosarele pot fi depuse până la 1 august.

Acte necesare pentru dosarul de înscriere:

- formular de înscriere
- copie după certificatul de naştere al copilului
- copie după cărțile de identitate ale părinţilor
- adeverinţă de salariat pentru ambii părinţi
- fişă medicală completată de medicul de familie
- analize medicale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri