Au început probele scrise ale Bacalaureatului. 13 elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă

Data publicării:
elevi

La primul subiect, candidaţii de la profil real au primit un text la prima vedere din opera literară „Omul din vis” de Cezar Petrescu. La subiectul al doilea au avut de redactat un eseu în care să îşi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos, iar la ultimul subiect au avut de scris despre o poezie scrisă de Mihai Eminescu.  "Cred că subiectele au fost abordabile. Nu a fost chiar aşa de greu şi m-am descurcat," a spus un candidat. 

Dintre cei peste 4.600 de candidaţi înscrişi la proba de limba şi literatura română în judeţul Iaşi, au absentat 173. Nu au lipsit incidentele. Bogdan Neculau, purtătorul de cuvând al ISJ Iaşi: "Trei candidaţi au fost eliminaţi din examen - doi candidaţi de la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi, respectiv Liceul Miron Costin pentru faptul că au sunat telefoanele mobile în timpul probei de examen şi un candidat de la Liceul cu Program Sportiv a utilizat căştile."

Trei candidaţi au fost eliminaţi şi în Botoşani pentru tentativă de fraudă. O adolescentă avea în timpul probei un telefon mobil şi căşti, iar ceilalţi doi îşi pregătiseră fiţuici. În Suceava şi Vaslui a fost semnalat câte un caz asemănător, iar în judeţul Neamţ au fost cinci cazuri. Elevii eliminați din examen pentru fraudă nu vor mai putea să se înscrie la următoarele două sesiuni de bacalaureat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri