Autorităţile, luate prin surprindere de zăpezi. La intrarea în Suceava, traficul a fost blocat vreme de o oră

Data publicării:
TIR IN SANT

Mai bine de o oră au aşteptat şoferii din Suceava să se deblocheze traficul de la intrarea în oraş. În zonă a nins aproape toată noaptea, iar drumarii nu au dat deloc cu antiderapant. Pe sub stratul de zăpadă era gheaţă Iar tirurile nu au putut urca o pantă de la intrarea în oraş. Imediat, coada de maşini s-a întins pe aproape 3 kilometri.

"Pe dedesubt e polei şi dacă nu dă cu nimic nu avem cum urca."

"Am două ore de când stau."

Abia în jurul orei 10 au venit drumarii şi au deblocat drumul.

"Pune nisip cu lopata de şosea."

"Aşa se face deszăpezirea la noi. Uitaţi-vă şi dumneavoastră cum cu lopata şi cu tomberonul dă sare pe şosea."

În Bacău, în localitatea Podiş, din cauza ninsorii abundente, un tir încărcat cu materiale de construcţie a derapat şi a ajuns într-un şant.

"În curba asta mi-a derapat şi am ajuns în şanţ şi vedeţi maşina cum e, drumul fiind cum a fost, zăpadă mare. Cauciucurile sunt noi toate," povesteşte şoferul.

"A alunecat, l-a furat zăpada. Viteză nu a avut, dacă avea viteză intra în grădină," spune un martor.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a ieşit negativ. În judeţul Bacău sunt anunţate căderi masive de precipitaţii în continuare, motiv pentru care poliţiştii atrag atenţia şoferilor să fie prudenţi şi să echipeze maşinile pentru circulaţie în condiţii de iarnă.

Mihai Gabriel Solomon, inspector principal IPJ Bacău: "Să-şi doteze autovehiculele cu anvelope specifice sezonului rece , să îşi adapteze permanent viteza la condişiile meteo rutiere."

Pentru neechiparea autovehiculului cu anvelope de iarnă, sancţiunea prevăzută de lege este de la 9 la 20 de puncte amendă. Un punct amendă este de 90 de lei.

Meteorologul Gina Tiron a explicat pentru Digi24 Iași cum va fi vremea în zilele următoare:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri