Autoritățile nu pot justifica investiția de peste jumătate de milion de lei făcută în școala fără uși

Data publicării:
scoala fara usi-1

Noul corp de clădire al școlii din comuna Stolniceni Prăjescu este plin de erori de proiectare și execuție. Plătită cu 650 de mii de lei pentru lucrare, firma de construcții a ridicat cinci săli de clasă la care nu a luat în calcul ușile. În plus, muncitorii au greşit dimensiunile ferestrelor, iar acoperişul se sprijină pe grinzi improvizate. Pe ce s-au dus de fapt banii, nu vrea sa spună nimeni

Filmată cu camera ascunsă, Mihaela Fasolă, contabilă, a spus: „Eu când am vorbit cu domnul director dimineață şi mi-a spus în felul următor: Îţi interzic să pui documentele la dispoziţie!

Localnicii suspectează că s-au petrecut nereguli. Oamenii din sat bănuiesc că administratorul de la vremea respectivă al firmei de construcţii şi-ar fi făcut și o casă din banii destinați școlii pentru că a ridicat locuința chiar în aceeaşi perioadă.

„Cine ştie ce au făcut ei acolo. Am auzit că au făcut casă. A început-o atunci cânt au început cu şcoala au început şi casa ei. Dar nu ştiu acum, e terminată măcar casa că la noi nu e terminat,” a povestit un muncitor, filmat cu camera ascunsă.

Administratorul neagă, însă, aceste acuzaţii.

„În primul rând eu nu mi-am făcut casă la Ciohorăni, şi-a făcut tata nu mi-am făcut eu. De fapt, nu tata ci tata cu cei şapte copii ai lui şi-a făcut o casă ca să aibă unde să stea fiecare acolo, într-o cameră, nu mi-am făcut eu,” a explicat Narciza Nedelcu, fostul administrator al firmei de construcţii. 

Primarul comunei Stolniceni Prăjescu recunoaşte că investiţia în noua clădire a școlii este nejustificată.

„Ascultaţi ce vă spun eu, şcoala asta trebuia atunci când s-a încheiat proiectul trebuia să spună: Ce natalitate am eu? Eu peste 5 ani de zile la şcoala aia nu mai am, când va fi finalizată copii nu mai am,” a spus Costel Hugianu, primarul comunei Stolniceni Prăjescu, filmat cu camera ascunsă. 

Specialiștii consideră că suma pe care pretinde conducerea şcolii că a cheltuit-o pentru lucrarea respectivă, adică 650 de mii de lei, este aberantă.

„Aici stau şi mă gândesc câţi lei s-au furat pe metru pătrat că este imposibil să-mi imaginez. Sunt curios dacă a existat o documentaţie tehnică pentru realizarea acestei clădiri. Este demn de un record al ridicolului în ceea ce priveşte modul în care se construieşte în momentul de faţă în România,” a spus Ionel Oancea, fost arhitect şef al Iaşiului.

Ca să repare erorile de la la şcoala din comuna Stolniceni Prăjescu autorităţile intenţionează să mai aloce încă 250 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri