Bacalaureat în limba franceză, la matematică și geografie

Data publicării:
ELEVI IN CALSA CU SPATELE

Raluca este unul dintre cei 50 de candidați care au susţinut proba la matematică sau geografie în franceză. Tânăra a ales geografie, iar cerinţele i s-au părut potrivite pentru nivelul celor care au absolvit o secţie bilingvă: "E o probă care certifică un nivel de limbă mai ridicat, al limbii franceze. De asemenea, nota de la această probă, însumată cu bacalaureatul francez din clasa a XI-a, mă va ajuta să primesc o diplomă pentru studii în străinătate." 

Examenul a fost organizat în două centre din Iași. Au fost și trei absenți dintre cei care s-au înscris. Bogdan Neculau, inspector educație permanentă la IȘJ Iași: "Tezele vor fi corectate în alt judeţ, în timp ce la Iaşi vor fi corectate tezele din alte trei centre de bacalaureat din alte trei judeţe."

Sunt și absolvenți de liceu care au preferat să echivaleze nota la proba în care trebuiau să își evalueze competențele într-o limbă straină, cu un examen la Centrul Cultural Francez.

"Ar trebui ca acest examen să fie dat, să fie trecut în clasa a XI-a sau cel târziu în sesiunea din februarie a clasei a XII-a pentru ca, până la proba de bacalaureat, diploma să fie emisă de Ministerul francez," a declarat Dan Daia, responsabil proiecte culturale şi comunicare Institutul Cultural Francez Iaşi.

Pe lângă diploma de bacalaureat pe care o primește orice absolvent care are medie de trecere, acești elevi mai obțin și o diplomă de bacalaureat cu menţiune bilingv francofonă de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Atestatul de la Ambasada Franţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri