Balul Gospodarilor, o tradiţie sărbătorită în Gara Burdujeni din Suceava

Data publicării:
BALUL GOSPODARILOR

500 de suceveni au îmbrăcat cu mândrie straiele populare şi au încins hore în sala de festivităţi a Gării Burdujeni din Suceava. Locul n-a fost ales întâmplător, pentru că e vorba de un monument arhitectonic de excepţie, construit la începutul secoului trecut, după planurile unei gări elveţiene.

"Am venit cu coșuri de mâncare, produse tradiționale, un pahar de țuică ca să fie bună dispoziție și veselie."

"Este ca un tăvălug care cu greu va mai putea fi oprit, vedeți câtă lume frumoasă aici, câtă lume voioasă dornică de viață și tot ceea ce e românesc și frumos."

"Sunt în straiele în care m-am născut eu, mă simt cel mai bine în ele pentru că înainte de a fi militar sunt român, sunt țăran din Suceava," au spus oamenii. 

Organizatorii vor să transforme acest eveniment într-unul cu tradiție și la oraș, tocmai de aceea, spun ei, au ales gara, locul unde se întâlneşte lumea de la ţară cu cea de la oraş.

Carmen Veronica Steiciuc, organizator: "e o sală plină nu doar de frumusețe ci și cu valoare istorică și care aduce, trezește frumoase amintiri în mintea tuturor celor care se află la o vârstă mai înaintată și care pe vremuri veneau aici la un bal adevărat, aici se ţineau balurile Sucevei."

Petrecerea tradițională de la Suceava s-a întins până târziu în noapte, iar oamenii au promis că vor veni și la anul, chiar în număr mult mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri