Bani europeni pentru reducerea poluării. IMM-urile pot accesa granturi de până la 700.000 de euro

Data publicării:
PROIECTIE EMISIE CO2

Suma totală alocată de Uniunea Europeană întreprinderilor românești este de 8 milioane de euro. Beneficiarii pot fi din sectoarele industriale, agro alimentare, dar şi hoteliere. În urma depunerii documentaţiilor vor fi selectate 20 de IMM uri, care vor trebui să investească în eficienţa energetică şi care vor avea parte de un audit gratuit.

„Eficienţă înseamnă reducerea consumului şi eliminarea risipei. Sunt concepte pe care le cunoaştem, unii dintre noi, de mai mult timp şi în ultima perioadă Uniunea Europeană a pus accentul pe acest principiu,” a spus Liliana Linculescu, consilier proiect. 

Finanțarea europeană constituie un prim pas pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluanților fonici. IMM-urile care vor să aplice pentru acest program trebuie să aibă cel puţin doi ani de activitate.

„Aceste granturi, sunt granturi care conţin şi o componentă de cofinanţare. Pe lângă granturile din spaţiul economic european sunt şi cofinanţate de la bugetul de stat. Această soluţie se încadrează în target ul european de reducere a gazelor cu efect de seră până în 2020,” a explicat Ancuţa Kazimirovicz, coordonator proiect.

Uniunea Europeană cere ca până în 2030 să se reducă cu 40 la sută a gazele cu efect de seră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri