Biroul Vamal va fi mutat. Din cauza poluării oraşului, sediul vămii se va muta la Tehnopolis

Data publicării:
tehnopolis

Mutarea Vămii în zona Tehnopolis a ajuns, din nou, subiect de discuție în Consiliul Local. Consilierii au cerut public urgentarea procedurilor.

Marius Dangă, consilier local: "S-a tot spus aici că activitata de vămuire de pe Nicolae Iorga nu se poate muta la Tehnopolis pe motiv că doamna director Ioana Țaralungă nu ar fi vrut și ar fi fost o contră politică. A trecut aproape un an jumate de când avem un nou director . De ce nu avem încă mutată activitatea de vămuire?"

Reprezentanții municipalității spun că pentru mutarea serviciului vamal mai este nevoie de un singur aviz. Direcția Generală de Finanțe a trimis către ANAF București o adresă în vederea acceptării transferării activității biroului vamal.

"Această adresă a ajuns și la noi și așteptăm răspunsul de la ANAF București astfel încât să se poată să se mute în zona Tehnopolis. Noi am, să spunem, întărit, necesitatea și prin raportul Gărzii Naționale de Mediu privind activitatea tirurilor în zona Nicolae Iorga," a spus Mihai Chirica, viceprimar.

"Și eu îmi doresc foarte mult să mutăm vama și am făcut destul de multe eforturi. Vom face în continuare demersurile necesare pentru a muta biroul vamal," a declarat Gheorghe Nichita, primar.

Mutarea Vămii la marginea orașului a fost cerută inclusiv de Garda de Mediu, după ce măsurătorile stațiilor de monitorizare a calității aerului au arătat că zona Nicolae Iorga este poluată din cauza traficului greu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri