Botoșani. Investiție de un milion de euro, irosită 

Data publicării:
centru inchis

Centrul a fost construit în comuna Stăuceni pe un teren donat Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. Clădirea a fost finalizată în anul 2013 dar deocamdată nu are angajați care să lucreze acolo, posturile sunt blocate de Ministerul Finanțelor.

„Anul trecut, am început demersurile pentru angajarea personalului din acest centru pe Ordonanța 77. Ordonanața 77, între timp, a devenit neconstituțională. În acest moment, ne aflăm într-un vid legislativ,” a explicat Dan Șlincu, șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.

De 40 de angajați are nevoie centrul de la Botoșani pentru a funcționa: asistente medicale, infirmiere, îngrijitoare, paznici și oameni pentru bucătărie. Centrul social ar oferi cele mai bune condiții de cazare și tratament pentru persoanele cu dizabilități.

În plus, centrul are un cabinet de kinetoterapie, o sala de mese generoasă, bucătărie care respectă toate circuitele alimentare, sistem de alarmă și senzori de fum, aer condiționat dar și un spațiu de recreere în curtea interioară. Inclusiv lenjeriile de pat, pijamalele și halaltele de baie pentru fiecare dintre cei 50 de beneficiari au fost deja cumpărate.

În timp ce toate acestea sunt deocamdată piese de muzeu și stau închise sub cheie, aproape 500 de persoane cu dizabilități sunt înghesuite în centrele sociale din Botoșani.

”Ar fi o eliberare pentru o parte dintre infirmiere și ar putea să se ocupe mult mai mult de celelalte sectoare ale unității,” a spus Iulian Azoiței, directorul Centrului pentru bătrâni din Dorohoi. 

O parte dintre cele șapte centre pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani au și cu 40 de asistați mai mulți decât prevede normativul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri