BOTOŞANI. Transport în comun pe ulițe

Data publicării:
ibanesti botosani

În comuna Ibănești nu există apă curentă, canalizare sau gaz metan, dar oamenii spun că ar fi foarte bine ca pe ulițe să circule mijloace de transport public în comun pentru a ajunge mai ușor dintr-un colț în altul al satului. Microbuzele ar urma să asigure legătura între sate și centrul comunei, acolo unde află principalele puncte de interes.

Una dintre stațiile de autobuz va fi în centrul comunei pentru că acolo se află primăria, dispensarul, școala dar și centrul de zi pentru copii și, tot de acolo, pleacă și drumul care duce către cel mai îndepărtat cătun și anume Măgura care se află la o distanță de 6 kilometri.

Deocamdată, primarul a scos la licitație serviciul de transport și așteaptă ca operatorii să se înscrie. Rămâne de văzut ce firmă va fi dispusă să participe la licitație în condițiile în care doar 10 din cei 100 de kilometri de drumuri comunale sunt asfaltați. Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești: "Cetățenii doresc să nu fie singuri, doresc să ajungă la instituții, doresc să se întâlnească cu rudele și să ajungă ușor acolo unde doresc."

În așteptarea microbuzelor care ar putea circula prin sat cel mai devreme în luna septembrie, localnicii spun că se vor descurca la fel ca și până acum, vor străbate ulițele la pas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri