Bustul episcopului Anton Durcovici, dezvelit la Iași. La eveniment au participat și rudele martirului beatificat

Data publicării:
dezvelire bust

Credincioşii au participat sâmbătă seară la o slujbă de mulţumire pentru beatificare.

"Îi mulţumim bunului Dumnezeu pentru darul apiscopului Anton Durcovici, iată, acum Fericit şi pentru celebrarea pe care am trăit-o în această zi, pentru această bucurie pe care o simţim cu toţii," a spus preotul Adrian Blăjuţă.

Unul dintre momentele cele mai emoţionante a fost dezvelirea bustului episcopului Anton Durcovici, amplasat în curtea Catedralei Romano-Catolice din Iaşi. La eveniment a participat şi o strănepoată a episcopului, venită tocmai din Austria.

Prezent a fost şi preotul paroh din comunitatea austriacă în care s-a născut Anton Durcovici.

"Atât pentru mine cât şi pentru comunitatea Bad Deutsch-Altenburg, comunitatea romano-catolică reprezintă o împlinire a unui vis de mulţi ani când a început această derulare a vieţii lui în mijlocul nostru. A murit într-o închisoare din România pentru credinţă şi Biserică. Este o împlinire a unui vis de a fi dat în public această personalitate a credinţei şi Biericii romano catolice," a spus preotul Pavel Balint, paroh Bad Deutsch-Altenburg.

Anton Durcovici este al patrulea preot catolic din România care a murit în perioada comunistă luptând pentru păstrarea credinţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri