Sari la conținut
News Alert

Cadou pentru primul copil născut de Crăciun. Pompierii au oferit în dar un trusou complet pentru bebeluşi

 

În noaptea de Crăciun, în Iaşi au venit pe lume 6 copii: trei fete şi trei băieţi. Primul dintre ei, o fetiţă, are puţin peste 2 kilograme, se va numi Ştefana şi este al treilea copil al familiei Florea. Pentru Ştefana, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au pregătit cele necesare pentru un bebeluş: de la hăinuţe şi aşternuturi până la scutece.

Mama fetiţei premiate, bucuroasă că Moş Crăciun i-a adus cel mai frumos dar - un copil, a fost emoţionată de cadourile pompierilor: "un gest foarte frumos, nu mă aşteptam, chiar nu mă aşteptam, un ajutor binevenit."

"A devenit o tradiţie ca pompierii ieşeni să fie prezenţi în prima zi de Crăciun la maternitate pentru a dona trusou complet primului nou-născut dintr-o familie defavorizată," a spus Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

"Acţiunea Inspectoratului Judeţean de Urgenţă este cu totul deosebită, este o colaborare de trei ani. Ne bucurăm că ei sunt alături de mămicile care nasc în noaptea de Crăciun şi în special mămicile care nu au o situaţie financiară cu totul şi cu totul specială," a adăugat  Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii ''Cuza Vodă'' Iaşi.

Anul trecut, în noaptea de Crăciun, la cele două maternităţi din Iaşi au venit pe lume 9 copii: 6 băieţi şi trei fetiţe.