Cameră de joacă pentru copii la tribunal

Data publicării:
CAMERA DE ASTEPTARE COPII TRIBUNAL

Angajaţii Palatului de Justiție din Iaşi s-au gândit să găsească o soluţie pentru copiii celor care vin la procese în instituţie, aşa că au pus mână de la mână şi au amenajat o cameră cu covoare colorate, desene şi jucării.

"Este o zonă în care copiii pot veni să desfășoare activități specifice cât timp așteaptă ca adulții care îi însoțesc să-și rezolve alte probleme. În ceea ce privește dotarea și amenajarea acestei camere, acestea s-au făcut din resursele angajaților, din resursele proprii," a explicat Diana Micu Cheptene, judecător. 

Proiectul, unic în țară, a fost pus în practică de o săptămână şi, deocamdată, puţini dintre cei care ajung la Palatul de Justiție știu despre existența camerei de aşteptare pentru copii:

"Apreciez pozitiv inițiativa, am și eu copii și poate ar fi cazul să vin și eu uneori cu copii."

"Este foarte bine pentru părinți, pentru copii, dacă sunt într-un spațiu închis e bine pentru ei, părinții stau liniștiți, relaxați."

Spaţiul este dotat cu jucării pentru copii de toate vârstele, singura regulă este ca cel puţin un părinte să îi supravegheze pe cei mici.

"O inițiativă demnă de apreciat și foarte utilă, vă spun din experiența noastră, clienții mai vin cu copii la instanță și atunci este binevenită o astfel de cameră, să îi lase aici pe perioada procesului," consideră Sorina Simionescu, avocat.

"Sunt justițiabili, părinți, care nu-și pot lăsa copii acasă. Este firesc și normal să se prezinte la toate termenele ca să nu cumva să existe un motiv de amânare," a adăugat şi avocatul Ionel Nechita.

Tot de luna aceasta, cei care vin la Tribunal au la dispoziţie 14 monitoare pe sunt afișate în timp real informațiile din sălile de judecată. Acestea au fost cumpărate printr-un proiect al Palatului de Justiţie şi reprezintă o investiţie de aproximativ 30.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri