Captură de aproape 10.000 de ţigarete la vama Sculeni

Data publicării:
IMG3 3

În data de 5 august, în jurul orei 23:50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judeţul Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf, cetăţeanul român Cristian P., în vârstă de 38 ani, domiciliat în municipiul Ploieşti.

În data de 6 august, în jurul orei 02:50, tot în P.T.F. Sculeni, s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Volkswagen Sharan, Tudor O., care era însoţit de Liliana O., ambii cetăţeni din Republica Moldova, în vârstă de 42 ani, respectiv 43 ani.

În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a mai prezentat pentru a intra în ţară, şi cetăţeanul din R. Moldova Dimitri O., în vârstă de 39 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Lituania.

În total, poliţiştii au descoperit 9.080 ţigarete, diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, ascunse după cum urmează: în bagajele lui Cristian P., în primul caz, pe corpul Lilianei O. şi într-un loc special amenajat în bordul autoturismului marca Volkswagen Sharan, în al doilea caz şi într-un loc special amenajat în toba de eşapament a autoturismului marca Volkswagen Passat din ultimul caz.

Cei patru au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 27.000 lei, reţinerea ţigaretelor în valoare totală de 2.223 lei şi a autoturismelor Volkswagen Sharan şi Volkswagen Passat, în valoare de 28.681 lei, în vederea confiscării deoarece aveau locuri special amenajate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri