Cardurile de sănătate provoacă nemulţumiri. Medicii se plâng că sistemul de citire a documentelor se blochează des

Data publicării:
card de sanatate sistem

Zi de zi, la cabinetele medicilor de familie, pacienţii aşteaptă nerăbdători să intre la consultaţie. Ieşenii se plâng că sunt nevoiţi să aştepte ore bune din cauza sistemului care se blochează de nenumărate ori atunci când cardurile de sănătate sunt verificate.

"Am stat de la ora 8:00, până la ora 14:00. Erau probleme cu cardurile - ba mergeau, ba nu mergeau." 

"În loc să ia un pacient-doi, trebuie să stea să aştepte. Nu ştiu dacă trebuiau numaidecât astea (cardurile de sănătate), dar ..."

"Fraude tot se fac, aşa, te duci, se blochează, stai şi aştepţi. Ce vină are medicul? Stai un sfert de oră şi ne uităm unul la altul," spun pacienţii.

Nemulţumiţi sunt şi medicii de familie, care susţin că volumul de muncă a crescut.

Anca Deleanu, medic de familie: "practic, munca noastră în acest moment nu mai este axată foarte mult pe pacient, este axată mai mult să vedem dacă merge sistemul, dacă pacientul poate pleca cu reţeta cu care era obişnuit. În momentul de faţă, am dobândit foarte multe cunoştinţe de IT, dar nu suntem totuşi atât de performanţi încât să lucrăm şi cu pacienţii într-un mod performant."

În judeţul Iaşi, 30.000 de carduri sunt încă la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi trebuie ridicate de asiguraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri