Centre sociale cu lacătul pe ușă. DGASPC Iași nu reușește să facă angajari, din cauza salariilor mici

Data publicării:
centre sociale inchise ok

În cartierul Galata, 4 clădiri moderne cu dotări care ar putea să facă viaţa mai uşoară pentru 24 de persoane cu handicap sunt nefuncționale de mai bine de un an. Directia de Asistenta sociala a investit in aceste centre 750 de mii de lei, bani europeni. Nu a găsit însă și opt angajați care să se ocupe de cei asistați. Posturile disponibile sunt de medic, economist și bucătar.

"Este vorba de salarii, care, într-adevăr, nu-i motivează pe unii oameni. Fac un apel către toţi cei care au suflet şi îşi doresc să lucreze cu astfel de beneficiari să o facă," a explicat Georgeta Dumitrachi, şef Complex Galata.

Tiberiu Bantaş, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi: "În măsura în care aceste posturi nu se ocupă în prima fază, urmează o a doua fază probabil când vor fi din nou scoase la concurs. Pentru medici vom încerca să găsim o soluţie undeva cu o convenţie cu nişte specialişti, iar partea de contabilitate probabil va fi într-o primă fază rezolvată la DGASPC în cadrul serviciului de contabilitate."

O altă clădire cu lacătul pe uşă din lipsă de personal este centrul social Bucuria, construit cu 1,8 milioane de lei, bani de la Ministerul Muncii şi de la Primăria Iaşi. Inaugurată cu fast în urmă cu trei săptămâni, unitatea trebuia să adăpostească 26 de tineri din centrele de plasament. Nu are însă angajați.

"Noi ştim, recunosc de multe ori faptul că salariile bugetarilor sau cel puţin al asistenţilor sociali sunt destul de mici, ar trebui o atenţie mai sporită din punctul acesta de vedere , dar speranţa moare ultima şi cred că vom avea şi noi norocul să avem nişte salarii cât de cât la nivelul unui trai decent," a declarat  Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi.

În sistemul de asistență socială, salariile angajatilor sunt cuprinse intre 800 și 1.200 de lei.

În cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Iași sunt, în total, neocupate 72 de posturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri