Ceremonie specială în Catedrala Catolică. 29 de tineri au deveni preoți în cadrul unei slujbe solemne

Data publicării:
hirotonire preoti catolici

Părintele diacon Robert Bundea are 35 de ani şi până a ajunge să fie hirotonit a fost călugăr vreme de 14 ani. La 21 de ani i-a cunoscut pe Fraţii Franciscani Capucini din Oneşti, care l-au fermecat. "Mi-a plăcut modul lor simplu, pacea lor interioară. Pentru mine este o zi foarte importantă datorită faptului că îmi văd visul din copilărie împlinit," povesteşte tânărul. 

Alături de el, alţi 28 de diaconi au trecut printr-un ritual format din trei momente simbolice. "În aceste momente sunt cuprins de o emoţie deosebită. Îmi doresc şi îmi propun să fiu un slujitor bun şi un instrument pe măsura vocaţiei şi a sacramentului ce îl voi primi," povesteşte părinte diacon Liviu Neculai.

"În următoarele duminici vor celebra prima Sfântă Liturghie în satele natale, în localităţile de unde provin. E o sărbătoare deosebită pentru acele localităţi," a explicat preotul Cornel Cadar, cosilierul Episcopiei Iaşi.

După 1 august, cei 29 de noi preoţi vor primi din partea superiorilor numirile pentru locurile în care vor sluji. Unii vor rămâne în ţară, iar alţii vor sluji în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri