Cheltuială pentru o bază sportivă care nu există. Banii investiţi în proiect reprezintă un sfert din bugetul pe un an al comunei

Data publicării:
BAZA SPORTIVA ABANDONATA COTNARI

În 2012 Consiliul Local din Cotnari a votat pentru construirea unei baze sportive, din bugetul propriu. 700.000 de lei urmau a fi alocați, iar lucrarea trebuia finalizată în aprilie anul acesta. În realitate, e departe de a fi numită bază sportivă, cu gazon, tribune și vestiare, dar primăria a virat în contul constructorului aproape jumătate din sumă.

"Bani în avans, cu toate gurile rele care sunt, nu sunt daţi în avans. S-a plătit: gardul, s-a decapat terenul iniţial, că el a fost împrejmuit, au fost dale de beton, trotuare," a spus Vasile Băeanu, primarul comunei Cotnari. 

Investiția se întinde, conform proiectului pe o suprafață de un hectar. Dar firma și-a luat utilajele de la Cotnari de anul trecut și de atunci nimeni nu a mai primit nicio explicație.

Paul Beșleagă, consilier local: "am întrebat ce se întâmplă, banii i-aţi virat la o firmă pe care noi nu o cunoaştem , nu o ştim şi nici nu se întâmplă nimic. Ați plimbat niște pământ de ici colo și atât. Considerăm că sumele astea de bani nu se justifică."

Consiliul Local vrea să acționeze acum în judecată firma deoarece nimeni nu mai speră că va finaliza lucrarea.

Vasile Băeanu, primarul comunei Cotnari: "am cerut o expertiză. Să vedem ce spune expertul , o să tragem liniuţă, dacă o să fie diferenţă de bani dintre lucrările pe care le-a făcut el şi ceea am plătit noi o să ne adresăm instanţei."

Între timp cei 300.000 de lei pot fi contabilizați la pierderi, iar cei care au rămas cu paguba sunt localnicii. Banii pe care primăria i-a investit în baza sportivă abandonată reprezintă un sfert din bugetul pe un an al comunei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri