Clădire monument istoric, cu lacătul pe uşă. Casa Garabet Ciomac este una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din Botoșani

Data publicării:
usa casa garabet

De trei ani, Casa Garabet Ciomac este goală, deşi s-au investit bani pentru reabilitarea ei. Toate spațiile de aici din Casa Garabet Ciomac stau goale din momentul în care clădirea a fost modernizată și reabilitată, adică din anul 2012. În tot acest timp, mai multe servicii ale Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului funcționează în spații mici unde oamenii lucrează înghesuiț.

"Şase persoane suntem aici în birou, fiecare cu biroul lui, al șaptelea vine ocupă doar spațiul temporar lăsat liber."

"Vin cu copiii de la depărtare ... copii cu encefalopatie cronică aduc după ei, foarte greu," povestesc oamenii.

"Sunt momente în care trebuie să discuți cu un beneficiar când sunt afecțiuni poate de care persoana nu vrea să știe prea multă lume, de exemplu, în cazul neoplasmelor, a altor afecțiuni, a HIV Sida, nu vrea să se audă, să se știe și uitați acest lucru de confidențialitate nu este posibil de cele mai multe ori," a explicat Nicu Macovei, șef Serviciu de Evalare complexă din cadrul DGASPC Botoșani. 

S-a ajuns în această situație pentru că, în acești aproape trei ani de după modernizarea clădirii, nimeni nu s-a ocupat de obținerea autorizației de la pompieri.

Întrebat ce modificări au solicitat cei de la ISU, Dan Șlincu, director DGASPC Botoșani a răspuns: "Ceva modificări cu privire la o ușă care trebuie să reziste la incendiu 30 de minute, deci niște, nu modificări foarte majore."

Autoritățile județene spun că în cel mai scurt timp vor rezolva problema, chiar dacă pentru acest imobil mai trebuie făcute modificări pentru accesul persoanelor cu dizabilități în incintă, dar și în birouri și la toalete.

"Va mai trebui o rampă făcută, dar astea sunt chestiuni care-s foarte ușor rezolvabile, nu întâmpină niciun fel de greutăți, astea se depășesc sau trebuie să le considerați depășite la ora aceasta," a spus Gheorghe Sorescu, președintele CJ Botoșani. 

Casa Garabet Ciomac este una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din Botoșani. Construită în 1892, casa a fost folosită drept secție a spitalului județean și arhivă a unității medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri