Clipe magice la Palatul lui Alexandru Ioan Cuza. Concert SoNoRo Conac la Ruginoasa

Data publicării:
sonoro2

SoNoRo Conac este la cea de-a doua ediţie în acest an. Membrii asociaţiei au adus în actualitate, pentru iubitorii de muzică clasică, momente din secolul al 19-lea. Mai precis, artiştii concertează anual în diferite conace boiereşti din ţară. La Iaşi, a fost aleasă casa domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa.

”Palatul nostru a găzduit acest eveniment deosebit. Am fost onoraţi de prezenţa muzicienilor de la SoNoRo Conac şi iată că într-o minunată seară de vară am retranspus atmosfera de altădată”, a spus Simona Ionescu, directorul Muzelului Al. I. Cuza, Ruginoasa.

Proiectul SoNoRo Conac a fost ideea unuia dintre directorii asociaţiei. Răzvan Popovici iubeşte la fel de mult muzica clasică şi conacele boiereşti. ”Majoritatea concertelor au loc în conac. De la o pasiune a mea legată de arhitectura extrem de frumoasă şi destul de neapreciata şi neîngrijită din ţară”, a declarat Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo.

Iubitorii de muzică clasică din Iaşi au posibilitatea să-i asculte din nou pe artiştii de la SoNoRo. În toamnă, ei vor concerta din nou la Iaşi, la Biblioteca Mihai Eminescu şi la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri