Cod galben în Moldova, până sâmbătă la ora 12:00. Săptămâna viitoare, vremea se schimbă 

Data publicării:
ploaie lapovita 1

Meteorologii anunţă încă un episod cu vreme severă! 35 de judeţe se vor afla sub cod galben, până mâine la ora 12. În cea mai mare parte a Moldovei şi prin Transilvania precipitaţiile vor fi mixte şi se va forma polei.

"S-a extins atenţionarea pentru toată Moldoova pentru că, începând din seara asta până mâine la prânz va fi polei generalizat. Este o iarnă normaşă, clasificată după numărul de viscole. Ne aşteptăm la două viscole, cel puţin în ianuarie, s-ar putea şi la sfârşitul lui decembrie, iar în februarie la fel," a anunţat Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

În zilele următoare precipitaţiile se vor restrânge ca arie, iar orele cu soare vor fi tot mai numeroase, iar temperaturile vor fi în creştere.

Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie: "nu avem semnale de fenomene meteo extreme în următoarele două săptămâni. În această iarnă, pornind de la o analiză logică, nu ne aşteptăm să avem timp de 2-3 săptămâni consecutiv temperaturi de -15 grade."

În municipiul Iași au fost scoase la stradă deja 40 de utilaje, iar comandamentul de iarnă rămâne activat. În depozitele Citadin sunt 600 de tone de clorură de sodiu și 25 de tone de clorură de calciu.

"S-au împrăștiat aproximativ 472 de tone de cloruri de diferite feluri, clorură de sodiu și clorură de calciu pe străzile din municipiul Iași, pe trotuare. Desigur, vom sta și în perioada următoare atenți ca să nu avem blocaje în trafic," a declarat Mihai Chirica, primar interimar al municipiului Iași.

În toate județele mașinile de deszăpeziri sunt pregătite să intervină în orice moment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri