Colegiul Naţional din Iaşi ocupă loc fruntaş într-un top al Ministerului Educaţiei

Data publicării:
COPERTA LICEU DE TOP NATIONAL 1

Liceu cu renume în Iaşi, Colegiul Naţional este recunoscut în ţară ca urmare a performanţelor pe care elevii le-au înregistrat aici. Liceenii spun că totul se datorează programei şi modalităţii de predare de la colegiu, dar mai ales a faptului că se pune accent pe activităţi extraşcolare. Cei care au trecut prin proba de foc a admiterii spun că a fost foarte grea, dar că totul a meritat.

“Am vrut să fac performanţă şi Colegiul Naţional îmi permite să fac perfomanţă în toate domeniile în care doresc. În afară de olimpiadele şi concursurile la care participăm, şcoala are o trupă de teatru, un cor, un club de dezbateri,” a explicat Ştefana Arhire, elevă în clasa a X-a.

“Consider că oferă o gamă destul de largă de perspective legate asupra viitorului, mai ales că avem nişte profesori capabili şi majoritatea profesorilor care fac parte acum din cancelarie au fost în trecut elevi aici. Şi este un spirit al acestui liceu care se simte şi este un spirit de competiţie. Şi, de asemenea, este un fel de mândrie când te întreabă cineva: de unde eşti? De la Naţional. Uau, voi învăţaţi mult acolo,” povesteşte Mălina Pricop, clasa a XI-a.

“Îmi place foarte mult pentru că sunt o groază de activităţi şi persoanele sunt foarte sociabile şi este pur şi simplu un cadru foarte benefic. Foarte multe oportunităţi. De exemplu, zilele trecute, era o elevă care a promovat şi a fost acceptată la Oxford şi toţi profesorii erau foarte fericiţi pentru ea,” spune Giorgiana Vasilică, elevă în clasa IX-a.

Faptul că este o diferenţă între locul ocupat pentru rezultatele la admitere şi cel obţinut rezultatele la Bacalaureat nu este un motiv de îngrijorare pentru directorul Colegiului Naţional

Cristina Vâcu, directorul Colegiului Naţional Iaşi: “Deci faptul că avem o medie foarte mare de admitere la examenul de admitere demonstrează faptul că foarte mulţi dintre copiii cu rezultate şcolare foarte bune îşi doresc să ajungă la Colegiul Naţional. Şi media, spunem noi, la examenul de Bacalureat este foarte mare. Examenul este mai dificil, ierarhia este alta, dar per total, noi considerăm că rezultatele obţinute de elevii noştri sunt foarte, foarte bune.”

În ultimii 14 ani, Colegiul Naţional din Iaşi a primit diploma de excelenţă din partea Ministerului Educaţiei pentru rezultatele obţinute de elevi la olimpiadele internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri