Concurenţă de cinci candidaţi pe loc la unele specializări de la Universitatea "Al.I.Cuza"

Data publicării:
UNIVERSITATEA CUZA UNGHI

Agitaţie mare pe holurile Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", unde viitorii studenţi s-au prezentat la facultăţile la care şi-au depus dosarul. Mulţi din ei au mizat doar pe o singură specializare, însă la polul opus sunt şi candidaţi care s-au înscris la mai multe facultăţi.

"M-am găsit pe listă la Asistenţă Socială. M-am înscris şi la Jurnalism, dar mi l-am retras mai înainte, căci rezultatele vin mult mai târziu şi trebuie să confirm locul locul la Asistenţă Socială azi."

"Băiatul a reuşit la trei facultăţi şi acum venim pentru confirmare la două facultăţi: la kinetoterapie şi la Drept. Mi se pare foarte nimerit, atâtă timp cât îi place foarte mult Dreptul şi îi place foarte mult Kinetoterapia, dacă are posibilităţi, de ce să nu le facă?"

"La o singură facultate m-am înscris şi am intrat la buget. A fost singura mea opţiune şi mi-am dorit foarte mult să intru aici."

Unele facultăţi au deja liste de aşteptare, iar matematica sau fizica au început să prezinte interes pentru absolvenţii de liceu. În prima sesiune la licenţă au fost depuse aproximativ 9.400 de dosare.

Ionuţ Nistor, secretarul comisiei de admitere UAIC Iaşi: "Cele mai multe dosare depuse, peste 2.100 au fost la FEEA, ne referim la facultăţi, la Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei şi, respectiv Litere, cu aproximativ 1.100. Acum, dacă ne referim la concurenţă, peste 5 candidaţi pe loc s-au înregistrat la câteva domenii. Relaţii Internaţionale Studii Europene, la Ştiinţe ale Comunicării, la Limbi Moderne Aplicate."

În această perioadă s-a încheiat şi înscrierea la unul din specializările de la master. 2.600 de dosare au fost depuse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri