Concurs pentru cei mai talentați mici pianiști din România

Data publicării:
FETITA PIAN

Elevii de la Colegiul de Artă Octav Băncilă din Iași exersează ore în șir la pian și se pregătesc pentru competiția națională. Toți cei care participă sunt olimpici și premianți ai concursurilor din țară și din străinătate, dar emoțiile nu lipsesc.

„Nu e bine să ai așa de multe emoții, dar eu reușesc uneori să le stăpânesc și să le transform în emoții constructive,” spune Viviana Țaga, elevă în clasa a IV-a.

„Am studiat foarte mult pentru acest concurs pentru că este unul dintre cele mai importante la care voi participa în acest an. Avem ce să arătăm, elevii din Iași sunt foarte buni la toate vârstele,” explică Sofia Sălăjan, elevă în clasa a VIII-a.

Cei mai mulți dintre concurenți au participat la toate edițiile de până acum ale concursului și au reușit să impresioneze juriul.

„Am luat premiul I, dar nu s-a putut lua acest premiu fără mult studiu. Mie mi se pare mai importantă această ediție pentru că pot arăta mult mai mult față de anii precedenți,” a spus Alexandru Plăcintă, elev în clasa a VI-a.

În Iași, Piano ArtIS este singurul concurs destinat tinerilor pasionați de acest instrument pe care Ministerul Educației l-a aprobat și finanțat. Elevii și-ar dori să existe mai multe competiții de profil.

„Sunt ca un stimulent, să zic așa, sau ca un mijloc de afirmare a noastră și, de asemenea, ne ajută foarte mult în capacitatea de a ne concentra în același timp înainte de fiecare concurs,” a spus Florin Mantale, elev în clasa a XI-a.

Din juriu vor face parte profesori de la marile universități de arte din țară, dar și din Republica Moldova.

„S-a dovedit, în decursul acestor ani, că această competiție are un standard foarte ridicat și juriul este corect și, atunci, cei înscriși știu că trebuie cu adevărat să fie foarte buni pentru a participa la acest concurs și pentru a obține premii,” explică Roxana Ota, profesor de pian.

Sâmbătă, elevii cei mai buni vor fi premiați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri