Conducerea maternităţii "Elena Doamna" nu va fi demisă. Părinţii copilului născut mort sunt nemulţumiţi 

Data publicării:
protest maternitate

Ministerul Sănătăţii a recomandat ca toţi membrii managementului să fie demişi. Nemulţumiţi de această propunere, angajaţii maternităţii au protestat timp de patru zile consecutive. Acum, cadrele medicale vor sista protestele din moment ce Consiliul de Administraţie a decis păstrarea în funcţie a conducerii, însă greşelile nu vor rămâne nepedepsite. Medicii care erau de gardă în noaptea dintre 8 spre 9 septembrie vor fi anchetaţi luni în Comisia de disciplină. Mai mult, membrii Consiliului de Administraţie au decis vineri ca cei patru medici implicaţi să nu mai facă gărzi până la finalizarea anchetei. 

Părinţii copilului născut mort sunt însă nemulţumiţi şi cred că se încearcă tergiversarea anchetei şi cer să se pună urgent în aplicare propunerile făcute de Ministerul Sănătăţii.

ACTUALIZARE. Consiliul Judeţean Iaşi a emis, în urmă cu puţin timp, un comunicat de presă în care precizează că demiterea conducerii a fost supusă la vot în Consiliul de Administraţie şi că reprezentatul CJ este unicul care a votat pentru demitere. Redăm, mai jos, comunicatul de presă în întregime: 

În această dimineaţă, membrii Consiliului de Administraţie (CA) de la Maternitatea „Elena Doamna“ s-au întrunit pentru a decide soarta conducerii spitalului, după ce Ministerul Sănătăţii a cerut, în raportul întocmit, eliminarea din funcţie a managerului, dr. Emil Anton, şi a directorul medical, dr. Răzvan Socolov. Consiliul de Administrație, care este singurul care poate lua o astfel de decizie de demitere, este format din opt membri, din care însă doar şase au drept de vot, doi având statut de „invitaţi“.

Membrii cu drept de vot sunt: un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), un reprezentant al preşedintelui Consiliului Județean Iași, un reprezentant din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF), un reprezentant al Colegiului Medicilor (CM) din Iaşi și 2 reprezentanți ai plenului Consiliului Județean Iași (CJ) Iaşi.

În Consiliul de Administrație, reprezentantul președintelui Consiliului Județean, dl. Cristian Adomniței, a primit un mandat ferm pentru a propune și a vota eliberarea din funcție a managerului și directorului medical de la Maternitatea “Elena Doamna”.

Din cele 5 voturi exprimate, 3 au fost împotriva demiterii conducerii spitalului, o persoană s-a abținut, singurul vot pentru demitere fiind cel al reprezentantului Președintelui Consiliului Județean Iași.

Reprezentantul meu în Consiliul de Administrație al Maternității “Elena Doamna” a fost singurul care a votat, în urma mandatului pe care i l-am transmis, pentru demiterea conducerii de la maternitate. Începând din acest moment, întreaga responsabilitate trebuie și va fi asumată de cei 4 reprezentanți ai Consiliului de Administrație care au votat împotriva demiterii, conducerea executivă a Consiliului Județean Iași nemaiavând niciun instrument legal pentru a interveni în vreun fel. Observ, cu tristețe, că sunt singurul care dorește ca adevărul să iasă la suprafață în privința evenimentelor tragice de la Maternitatea “Elena Doamna”, a declarat Cristian Adomniței, Președintele Consiliului Județean Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri