Controale la comercianţii din pieţele ieşene. Poliţiştii au confiscat sute de kilograme de carne şi fructe

Data publicării:
CONTROALE PIETE

Controalele au început la ora 10:00, în piaţa Alexandru din Iaşi. Timp de două ore, comercianţii au avut de prezentat toate avizele necesare şi documentele de provenienţă ale mărfurilor. În 73 de cazuri, poliţiştii au depistat nereguli. Poliţiştii au confiscat peste 170 de kilograme de carne, 160 de kilograme de fructe, 1.500 de ouă şi 53 de litri de alcool. Pe lângă marfa confiscată, comercianţii s-au ales şi cu amenzi, în valoare totală de 186 de mii de lei

"Dacă nu plăteşti în două zile, în 48 de ore, amenda e de cinci milioane. La fel, nu o achiţi, eu în 30 de zile am trimis la autorităţile din Republica Moldova, da?"

Sancţionată a fost şi o pensionară din Iaşi care încerca să câştige un ban în plus pe lângă pensie din vânzarea de şosete.

"Am o pensie de 500 de lei, sunt bolnavă. Ce să fac, domnişoară? M-a amendat cu 300 de lei. Nici nu am ce mânca, nici nu am de medicamente. Ce să fac? Unde să mă duc? Nu aveam acte şi nu am voie să vând haine în piaţă," s-a apărat pensionara.

Acţiunea a vizat prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu alcool, tutun, legume şi fructe, carne şi brazi.

Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi: "De asemenea, se are în vedere şi depistarea persoanelor care comercializează fără drept articole pirotehnice. Toate aceste acţiuni, care se desfăşoară în această perioadă, au drept scop asigurarea unui climat de siguranţă pentru toţi cetăţenii."

Astfel de acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri