Controale la vânzătorii de flori. Comisarii au verificat tonetele şi magazinele online

Data publicării:
CONTROL OPC FLORARIE

Controalele angajaților de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului au început luni și s-au desfăşurat în fiecare zi. Vineri, a fost rândul comercianţilor din zona Podu Roş să fie verificaţi.

"- Aveți undeva niște instrucțiuni afișate în ceea ce privește menținerea și întreținerea florilor tăiate?
- Sincer, nu."

" - Instrucțiuni de ce nu aveți? - Ce să țin acolo? - Instrucțiunile de folosire. - Avem de toate, o să le pregătim și o să mergem acolo, la sediul lor."

"S-au constat abateri în ceea ce privește neafișarea instrucțiunilor de folosire a florilor la cele mai multe dintre florării și la o parte dintre acestea, la florile vândute la ghiveci, nu existau instrucțiunile de întreținere, de plantare, necesare obligatoriu consumatorului," a spus Liliana Stan, inspector CJPC Iași.

Administratorii firmelor identificate cu probleme au fost invitați la sediul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului. Aceștia riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei. Controalele vor continua și în weekend.

"- Cum vi se pare inițiativa? - E foarte bună în timp ce toată lumea cumpără, dăruiește."

"Cum vi se pare că sunt depozitate, întreținute florile? - Ce să spun, corect. - Ar trebui făcute mai des aceste controale? - Da, da, peste tot."

"E bine, dar ar trebui să se facă peste tot, părerea mea."

Şi la florăriile online au fost descoperite nereguli. Comisarii au constat că unele site-uri nu aveau afișate regulile de returnare a produselor și nici regulamentul promoțiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri