Coșarii din Erbiceni fac muncă în folosul comunității

Data publicării:
cosari soba 2

Asistații social din comuna Erbiceni și-au luat în primire noua sarcină. Ca să poată beneficia de indemnizaţia de la stat, oamenii trebuie să presteze muncă în folosul comunității, iar primăria a hotărât să le distribuie rolul de coșar. Actiunea se desfasoara ca la carte sub ochii unui pompier voluntar. De uneltele necesare s-a ocupat primaria.

”Sunt nişte perii speciale pe care le-am luat deja. Mai este o perie cu funie din oţel care să se poată trage chiar pe horn. Nu a fost un cost foarte ridicat, cel mult 600 de lei au costat toate”, a declarat Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni.

Pompierii voluntari sunt bucuroși că primesc ajutor. ”Unde avem treabă, unde avem nevoie îi folosim pe cât se poate. Ei oricum trebuie să presteze muncă în folosul comunității”, a susținut Dumitru Burlacu, pompier voluntar.

Noua misiune a asistaților social este mai mult decat necesară, spun pompierii. De la începutul anului, în comuna Erbiceni s-au produs trei incendii. ”Una dintre cele mai frecvente cauze de incendii este necurţarea coşurilor de fum sau neprotejarea termică faţă de materialele combustibile. În prima jumătate a anului am avut 45 de astfel de încendii. Este un semnal de alarmă pe care vrem să-l tragem asupra obligativităţii de a curăţa coşurile de fum”, a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

De ajutorul coșarilor de la primărie vor beneficia peste 40 de persoane în vârstă sau bolnave.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri