Crăciunul la serviciu. Mii de oameni lucrează pentru a le asigura celorlalți sărbători liniștite

Data publicării:
CRACIUN LA SERVICIU

La camera de gardă de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi se aud colinde, dar medicii nu au timp să simtă că e Crăciunul. Zeci de pacienți au nevoie cât mai repede de îngrijiri medicale.

"Toți suntem obişnuiţi cu acest lucru, facem acest lucru de ani de zile, pentru noi nu există sărbători, le resimțim și noi atunci când ajungem acasă alături de familiile noastre, dar aici încercăm să ne facem cât mai profesionist treaba," a spus Gabriel Perianu, medic primar medicina de urgență.

Luminița Bodrun, medic ambulanță: "În fiecare an lucrez de Crăciun și mi se pare că meseria ți-o poți facer oricând, că e Crăciun, că e Anul Nou, că e Paști, e o zi obițnuită trebuie să ne facem datoria și este o mare satisfacție să putem salva niște vieți."

Zilele acestea, cele mai frecvente cazuri sunt cele cauzate de excesul de alimente și alcool, dar există și probleme medicale de genul puseelor de hipertensiune: 

"Am avut o durere la stomac, eu știu de la mâcărurile astea grase, mâncăruri tradiționale, tot ce, dulciuri, nu mă știam cu probleme dar na."

"Am luat un antibiotic și am făcut alergie și am făcut o erupție pe piele și a venit asistenta mi-a făcut o perfuzie."

La datorie sunt şi angajaţii ISU, dar şi cei care asigură ordinea şi liniştea publică, jandarmi, poliţişti locali şi agenţi de la Rutieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri