Creator pentru Carmen Iohannis. O tânără din Iaşi confecţionează haine pentru soţia preşedintelui

Data publicării:
HAINE CARMEN IOHANNIS

După 8 ani petrecuţi la studii în Franţa, în 2013 Alexandra Andriescu a revenit în ţara natală şi a pus pe picioare un mic atelier de vestimentaţie. Creează paltoane, pe care le confecţionează numai din stofă de calitate, adusă din Italia. Şi-a format cumpărători în toată ţara, iar din iarna anului trecut pe lista clientelor fidele se numără şi Carmen Iohannis, soţia preşedintelui. Impresionată de ţinuta primei doamne chiar de la primele sale apariţii, Alexandra a contactat-o şi i-a prezentat un prim model de mantou.

În iarnă, Carmen Iohannis s-a afişat public, alături de soţ, purtând un palton ce a fost confecţionat la Iaşi.

"Am fost încântată, încă de la început l-a purtat, eu de asemenea am fost extrem de bucuroasă că am văzut-o în public cu acest mantou, un mantou bej, iar apoi am zis că poate ar fi bine să-i arătăm mai multe modele, poate îi place linia noastră şi ne-am hotărât să ne vedem, să ne întâlnim", spune Alexandra Andriescu, creatoare.

În urma acestei întâlniri, mai multe modele unicat au fost create special pentru Carmen Iohannis şi din toamnă, spune creatoarea de modă, mantourile vor putea fi admirate în apariţiile publice pe care prima doamnă le va avea. Nu vrea să spună cum vor fi confecţionate, dezvăluie doar culorile acestora.

"În general culori deschise, culori pastelate, bejuri foarte multe , rozuri, culori deschise, culori plăcute", a completat creatoarea Alexandra Andriescu. 

Iar colecţia sa este diversă şi deosebită.

"Avem modele pictate, modele unicat, ne inspirăm din curente artistice, impresionism, cubism, expresionism", a adăugat Alexandra Andriescu. 

Doamnele din Iaşi apreciază vestimentaţia lui Carmen Iohannis şi se bucură că soţia preşedintelui îmbracă haine confecţionate în Capitala Moldovei.

"Prima doamnă este un etalon şi este bine că arată un exemplu frumos. Ţinutele mi se par foarte frumoase, cu gust şi rafinate", spune o ieşeancă. 

Din toamnă, Alexandra va lansa o linie de mantouri pentru bărbaţi, dar şi rochii de zi şi de seară pentru femei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri